Belgie is opeens heel ver weg

eind februari 2013

Belgie ligt opeens erg veel weg

De afgelopen twee dagen moest ik in Brussel zijn. Sinds het wegvallen van de gewone Hispeed trein, eens per uur, een echte reis. Niks spontaan meer even de trein opstappen naar Antwerpen of Brussel, nee, een treinreis naar Belgie moet nu gepland worden alsof een mens afreist naar donker Afrika. Ik besloot heen een plaats te reserveren in de Thalys. Ik wilde zeker zijn dat ik op tijd mijn afspraak zou kunnen bereiken. Dat lukte, weliswaar met overstappen in Rotterdam, maar in anderhalf uur zoefden wij naar Brussel. 

Terug zou ik met de gewone trein gaan. Ik had namelijk geen zin om een bepaalde trein te reserveren, omdat ik nog niet precies wist hoe de dag er uit zou gaan zien. Dat heb ik geweten! De trein van Brussel naar Amsterdam is een boemel die elke verhoging naast de rails definieert als 'station' en daar dan ook stopt. In Antwerpen kom je erachter dat er uitsluitend één trein de Nederlandse grens over durft: de boemel tussen Antwerpen en Roosendaal. Die gaat één keer per uur en is natuurlijk net vertrokken als jij aankomt. 

Wanneer je eenmaal Roosendaal hebt bereikt, ben je uit de ellende, dat wel. Er gaat een intercity naar Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In no time ben je opeens op de plaats van bestemming.  

Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de treinen naar Brussel. Dat debat kan heel simpel worden: de Hispeed gewoon weer als vanouds een keer per uur en de Thalys weer laten stoppen in Den Haag. Wat is dat nou voor onzin dat internationale treinen, de meest internationale stad van Nederland links laten liggen. De gemeente Den Haag moet de tong blauw praten en de handen uit de mouwen steken. De NS moet weer bij zinnen komen of ophoepelen en voor de verantwoordelijke ambtenaren op het ministerie van Verkeer wordt het tijd dat zij zelf een boemeltje pakken. Enkele reis Italie.