Hoera internet

Na twee dagen ben ik zover: ik kan weer internetten en dus mijn site updaten! Het lijkt nu snel, maar voor mijn gevoel ben ik er eeuwen mee bezig geweest. Mijn budgethotel doet er niet aan. Ik mag al blij zijn dat er ’s morgens water uit de kraan komt. En de wireless verbindingen die ik zo her en der op straat kan oppikken (de pharmacie aan de overkant van het hotel bijvoorbeeld), zijn onwerkbaar traag. Mijn hoop had ik gevestigd op het perscentrum. Daar zou draadloos of ethernet toch wel kunnen? Om een lang verhaal kort te maken: Nee!

Het Blues café werd me aanbevolen door een paar Rwandezen. Er kwamen regelmatig toeristen met een computer. Met een duur kopje koffie kreeg je draadloos internet er gratis bij. Helaas, waar ik anderen lustig zag tikken, bleef mijn beeldscherm na tien minuten vruchteloos staren en bidden, maagdelijk leeg. 

Ik zou dus mijn Hollandse benepen zuinigheid moeten laten varen en gaan betalen voor draadloos internet. Hotspot van MTN moest het worden. Hun site leek mij een wonder van eenvoud. Nummer en wachtwoord invuillen en hupsakee, het net op. Helaas, de site bleek zo eenvoudig te zijn, dat een uitleg over de werking van hotspot overbodig was geacht. Ook de contactbutton had men voor het gemak maar uitgeschakeld. Dat scheelt een hoop lastige e-mails moet MTN hebben gedacht.

Dus wandelde ik naar het servicecenter van MTN, gelukkig niet ver van mijn hotel. Daar kreeg ik iets te horen over een telefoonnummer dat ik moest intoetsen, maar het fijne begreep mijn MTN-gedienstige er niet van. Laat staan dat ik nu wist wat er van mij werd verwacht. Gelukkig zag ik in een ander sevicecenter een kleine handleiding. Zou het dan toch?

Met kloppend hart toetste ik 346 in en een wachtwoord. Ik zou een sms terugkrijgen met de bevestiging. U raadt het al. Geen sms.

Afijn, om een nog heel lang verhaal kort te maken: via de inspanningen van de hotel-receptionist, een van de mensen van het perscentrum, een kennis alhier,  én MTN heb ik nu internet. Het bleek uiteindelijk heel eenvoudig, als je maar wist wat te doen. En ja, dat is vaak zo nietwaar; met de kennis van nu......