Victoire

Victoire Ingabire Umuhoza

Victoire Ingabire Umuhoza kwam vlak voor de genocide in 1994 op bezoek bij familie in Nederland. Ze zag op de televisie hoe in haar haar land in drie maanden tijd 800.000 landgenoten (Tutsi's en gematigde Hutu's) werden vermoord in de gruwelijkste burgeroorlog ooit. Haar man en kinderen konden vluchten naar Nederland; daar woonden ze 15 jaar in Zevenhuizen. Ingabire vertrok 16 januari 2010 naar Kigali om mee te doen met de presidentsverkiezingen op 9 augustus 2010. Sinds die tijd wordt zij lastiggevallen: haar partij kan niet worden ingeschreven, ze werd meerdere malen bedreigd, kreeg huisarrest, werd gevangengezet. Ze wordt onder andere beschuldigd van genocidaire denkbeelden en deelname aan een terroristische organisatie.  

In dit boekje staat haar verhaal en haar ideëen over de toekomst van Rwanda.Het boekje is uitverkocht (nee ligt NIET bij de Slegte, het had een hele kleine oplage). Wie het hebben wil: stuur even een mail.

Hoe het verder afloopt: zie Weblog Rwanda 2010, waar ik verslag doe van de situatie in Rwanda tijdens de verkiezingen in augustus.